Rodos Palladium Hotel, Rhodes, Greece

Събуждам се и пред очите ми се разкрива невероятна, ярка, средиземноморска гледка. Отражението на ранното гръцко слънце по спокойната морска повърхност гъделичка сънливите ми очи. Поставям ръка пред очите си и въздъхвам. Не искам да броя дните; почивката винаги е прекалено кратка. Нахлузвам лятната си рокля и се понасям с ленива походка към залата за закуски.

Масата ни вече ни очаква. Сервитьорката ни поздравява с енергично калимера и подхваща неангажиращ разговор, докато налива горещо кафе в порцелановите ни чаши. Закуската предлага изобилие от вкусотии: от стандартните шунка и яйца до шампанско и сьомга. В единия ъгъл на залата талантлив пианист претворява Хаджидакис, а мекия звук на пианото се смесва със сутрешната песен на щурците. Изведнъж сутрините изглеждат като най-подходящия начин за започване на деня.

Преместваме се на плажа, предназначен единствено за гости на хотела. Шезлонгите са разпределени на подобаващо разстояние, като едновременно създават усещане за уединение и общност. Някои от гостите вече са ми познати по физиономия, така че кимам любезно и разстилам нова пухкава кърпа върху моя шезлонг. Времето до обяд преминава в компанията на приятна книга и плицикане в прохладното море.

Обядът по правило е в бар Oasis, разположен в средата на басейна, и се състои от прясно изцеден сок от портокал и порция гръцка салата с така присъщите й маслини от областта Каламата и сирене фета.

Следобедите са отделени на любимото ми четиво. Отвреме навреме оставям книгата настрана, за да проследя с поглед полета на едно водно конче, което обитава басейна. А то кръжи ли, кръжи. Ето на това му се казва лесен живот.

С приближаването на залеза събирам мислите си и се отправям към стаята. Трети етаж, вдясно. Застоявам се на балкона, уж да се гримирам. Наблюдавам слънцето, което обагря хоризонта; брегът вече е пуст, а чадърите – затворени. Щурците отново са подхванали своята песен. Слагам си дълга бяла пола и една тениска, на която е написано C’est la vie. Струва ми се точно на място, това е животът. Остава ми време само за една кратка разходка по безлюдния плаж и е време за вечеря.

Местно вино, гръцки специалитети и кратък разговор с келнера (било за времето или за нещо друго), след което се настаняваме в бара край морето, който носи подобаващото име Poseidon. Дуо от саксофонист и пианист изпълнява позабравена песен от 80-те, докато бавно отпивам от коктейла си и наблюдавам как пълната луна се разплисква по ръба на Егейско море.

За момент осъзнавам, че е отминал още един ден, но не искам да броя дните. Почивката винаги е прекалено кратка. C’est la vie.

Rodos Palladium Hotel, Rhodes, Greece

Rodos Palladium Hotel, Rhodes, Greece

Rodos Palladium Hotel, Rhodes, Greece

Rodos Palladium Hotel, Rhodes, Greece

Rodos Palladium Hotel, Rhodes, Greece

Rodos Palladium Hotel, Rhodes, Greece

Този текст не е спонсориран; просто не устоях на изкушението да споделя с вас преживяванията от хотел Rodos Palladium. Ако на целия остров Родос има място, което да комбинира изключително внимание към малкия детайл, добре обучен персонал и страхотни гледки към Егейско море, то това със сигурност е Rodos Palladium. Истинско петзведно изживяване.

Share.

1 коментар

  1. Pingback: До Линдос за един ден / Родос, Гърция | WorldTasting.comWorldTasting.com

Leave A Reply